Palmemordet – den stora mörkläggningen
Palmemordet – den stora mörkläggningenhttps://nyafilm4.com/wp-content/uploads/2023/05/palmemordet-den-stora-morklagg_a-6xQKtfJ8.jpgUnknown
10
Your Vote:
Voting: 10 /10 (5)
2,719 Views

Palmemordet – den stora mörkläggningen

Palmemordet skakade en hel värld. Men trots världens största mordutredning har ingen kunnat fällas för dådet. När författaren Jan Stocklassa får tillg...ång till Stieg Larssons arkiv blir han uppslukad av en skrämmande fråga: har sanningen mörklagts?

 Show More

Details

Palmemordet - den stora mörkläggningen är en spännande och hårresande dokumentärfilm som kastar nytt ljus över mordet på den svenska statsministern Olof Palme. Filmen utforskar frågan om sanningen bakom mordet har mörklagts och tar tittarna med på en förföljelse av ledtrådar och hemligheter som sträcker sig över flera årtionden.

Författaren Jan Stocklassa spelar en central roll i filmen. När han får tillgång till Stieg Larssons arkiv, som innehåller omfattande forskning om Palmemordet, blir han besatt av frågan om det finns en djupare sanning än den som tidigare har presenterats. Han ger sig ut på en farlig och intrigfylld resa för att avslöja vad som egentligen hände den ödesdigra kvällen år 1986.

Filmen lyfter fram de utmaningar och hinder som Stocklassa ställs inför när han försöker belysa detta mörka kapitel i svensk historia. Genom fascinerande intervjuer med nyckelpersoner, insiktsfulla analyser och nyskapande undersökningar tar Palmemordet - den stora mörkläggningen tittarna med på en resa genom tid och rum för att försöka avslöja sanningen om mordet som skakade en hel värld.

Denna dokumentärfilm erbjuder en fängslande och tankeväckande berättelse som kommer att gripa tittarna från början till slut. Utforska de otaliga mysterierna och teorierna kring Palmemordet och fundera över om sanningen någonsin kommer att avslöjas.